flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловіка, якого підозрюють в умисному вбивстві та замаху на умисне вбивство взято під варту

22 грудня 2020, 10:23

       Слідчим суддею Новомиргородського районного суду Кіровоградської області обрано запобіжний захід чоловіку, 1962 року народження, який підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 115, ч. 2 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст.115 КК України (умисне вбивство та закінчений замах на умисне вбивство).

       Відповідно до матеріалів клопотання, 19 грудня 2020 року, підозрюваний, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, з метою позбавлення життя,  умисно здійснив один постріл з рушниці в голову потерпілого С., від чого останній помер на місці та продовжуючи свій злочинний умисел, направлений на позбавлення життя здійснив ще один постріл з рушниці в напрямку потерпілого Ш., спричинивши останньому тяжкі тілесні ушкодження.  

       Слідчим подано клопотання про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Прокурор клопотання підтримав та просив обрати підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою на строк 60 діб. Підозрюваний у судовому визнав причетність до вчинених злочинів та просив суд відмовити у задоволенні вказаного клопотання.

       Врахувавши те, що чоловік підозрюється у вчиненні особливо тяжких злочинів, за які законом передбачено покарання у виді позбавлення волі від десяти до п'ятнадцяти років або довічне позбавленням волі, а також існування ризиків та особу підозрюваного,  слідчий суддя дійшов висновку про необхідність обрання щодо підозрюваного запобіжного заходу у виді тримання під вартою на строк 60 діб до 16 лютого 2021 року.

 

За повідомленням прес-служби суду