flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Призначення на держслужбу у період дії воєнного стану

01 червня 2022, 09:01

Процедура призначення на посади державної служби громадян України зазнала змін. 20 травня, набрав чинності Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування державної служби та місцевого самоврядування у період дії воєнного стану».

Нові правила, визначені Законом № 2259-IX, прокоментували у Національному агентстві з питань державної служби. Закон покладає усю відповідальність за організацію призначення у період дії воєнного стану на державний орган. Відтак, залишається відкритим питання для служб управління персоналом, які дії вони можуть здійснити, щоб максимально вчасно та якісно підібрати персонал на посади державної служби.

Після припинення чи скасування воєнного стану, але не пізніше шести місяців з дня його припинення чи скасування, на посади державної служби, на які особи призначені у період дії воєнного стану, оголошується конкурс, передбачений відповідним законом.

Граничний строк перебування особи на посаді, на яку її призначено у період дії воєнного стану, становить не більше 12 місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану.

 

https://zib.com.ua/ua/151487-novi_pravila_priznachennya_na_derzhsluzhbu_prokomentuvali_v_.html?fbclid=IwAR1njlCRcy4rX9fj_P_8aw-7SaE6KTiGxniAU6M8BIkQ37DukDEsq-spsTw